Незвичайні голуби з усього світу

 

Всі ми звикли до зграй сизих голубів на міських вулицях, а також до химерним породам голубів, виведених селекціонерами. Давайте подивимося на незвичайних птахів сімейства голубиних створених самою природою.


гривистий голуб
Гривистий голуб - птах живе в джунглях, найчастіше на незаселених Нікобарських і Андаманських островах, а також на невеликих островах Індонезії, М'янми, Філіппін, Малайзії і Таїланду. Вважають за краще селитися, далеко від населених пунктів і хижаків. Довжина тіла дорослої грівістий голуба становить близько 40 см. Харчується в основному насінням, плодами і дрібними безхребетними. Вони часто літають між сусідніми островами, сприяючи поширенню деяких видів плодових дерев. Ведуть в основному наземний спосіб життя. Літає досить погано. Цей вид включений в список «під загрозою зникнення».
зелений голуб
Зелений голуб мешкає в Південній Азії і Африці. Цей голуб з акробатичній спритністю лазить серед гілок в деревних кронах, в пошуках різноманітних плодів і насіння. Щоб дотягнутися до ласощів, птиця здатна навіть повиснути вниз головою. Забарвлення оперення варіює від насиченої темно-зеленою у голубів, що мешкають в лісових районах, до більш блідою жовтувато-зеленої у птахів, що населяють більш посушливі території. Розміри дорослої птиці до 30 см.
Острохохлий кам'яний голуб
Острохохлий кам'яний голуб мешкає в найспекотніших і посушливих районах Австралії. Розмір дорослої особини становить не більше 23 см. Ці птахи настільки витривалі, що виходять на пошуки насіння в найспекотніші години, коли їхні конкуренти і хижаки рятуються від палючих променів сонця.
Veeronosnyj вінценосний голуб
Веероносний вінценосний голуб - досить великий птах із сімейства голубиних, що мешкає парами або невеликими групами в заболочених лісах і лісах з сагових пальм в північній частині Нової Гвінеї і прилеглих островах. Як правило, довжина їх тіла не перевищує 73-75 см, а вага 2,5 кг. Однак деякі екземпляри можуть перевищувати довжину в 80 см і важити 3,5 кг. Харчуються опалим плодами, насінням та ягодами. Вид потрапило до рідкісних і вразливих через непомірне полювання заради їх пір'я і руйнування природних середовищ існування.
Двокольоровий фруктовий голуб
Двокольоровий фруктовий голуб - відносно великий вид голуба, що мешкає в лісах, манграх і чагарниках в Південно-Східній Азії переважно на невеликих островах і в прибережних районах. Довжина їх тіла досягає 38-42 см, розмах крил 45 сантиметрів, вага від 365 до 510 м В природі харчується фруктами і горіхами.
Розовоголовій строкатий голуб
Розовоголовий строкатий голуб поширений від південного краю Таїланду через Малайзію до Борнео і Суматри аж до заходу Яви. Довжина тіла дорослої особини до 24 см. Хоча першу пару цих птахів привезли в Європу ще в далекому 1870 році до сьогоднішнього дня ще нікому не вдалося змусити їх принести потомство в неволі.
Помаранчевий строкатий голуб
Помаранчевий строкатий голуб мешкає на островах Тихого океану, є ендеміком о. Фіжді. Ці невеликі птахи з довжиною тіла близько 20 см мешкають в гірських і рівнинних тропічних лісах. Харчуються фруктами, ягодами, комахами.
Червоношийна строкатий голуб
Червоношийна строкатий голуб мешкає в первинних гірських лісах на висоті від 1 400 до 2 200 м. над рівнем моря. Це ендемічний вид островів Суматра, Балі та Ява. Дуже тихий голуб, його м'який заклик «хо» можна почути лише зрідка. Досягає довжини 28 см.
Чубатий Плодоядние голуб
Чубатий Плодоядние голуб мешкає в Австралії, включаючи Тасманію. Населяє тропічні лісисті місцевості з евкаліптовими, пальмовими і інжирними насадженнями. Розмір дорослої особини 40-46 см. Харчуються в основному насінням і фруктами. Часто зривають фрукти, спираючись на гілки, що знаходяться вище, вниз головою. Використовують при питті краплі від дощу скупчилися на деревах. У пошуках їжі відвідують поля і луки.
Fazanovіy goluby
Фазанові голуб мешкає в лісах Нової Гвінеї і прилеглих островів. Розмір дорослої особини до 46см. Цей голуб зовні і поведінкою нагадує фазана. Ходить він високо піднявши голову і ритмічно похитуючи хвостом, немов маленький фазан. Найчастіше фазанові голуби зустрічаються парами, або поодинці. Цих лякливих, обережних птахів дуже складно спостерігати в природі, і зробити це можна тільки з хорошого укриття. Доглядаючи за самкою, самець Фазанові голуба падає перед нею з гілки на землю і починає видавати незвичайні, що нагадують постріли рушниці звуки, змахуючи при цьому своїми короткими крилами.

Leave a reply